Trupe

Pink Freud
Alexandria + Roșiori de Vede
Cum poate ceva atât de greșit să mă facă atât de fericită?

de Sabina Balan

Regie: Tania Drăghici
Asistent regie: Alexandra Tofan
Scenografie: Mădălina Lazăr

Distribuție: Alessia Stoica, Diana Petcana, Maria Medințu, Roxana Băltoiu, Daria Stan, Isabel Zlotea, Noemi Dide

„Cum poate ceva atât de greșit să mă facă atât de fericită?” este un spectacol generat din poveștile intime ale câtorva adolescente dintr-un oraș de provincie, care participă la un festival de teatru (ghiciți care). Fiecare dintre ele analizează cu propria sa voce artistică felul în care identitatea lor se construiește sub ochii noștri, din coliziunile cotidiene cu societatea, cu alți adulți și cu celelalte adolescente. Până la urmă, cine dictează ce înseamnă să fii greșit, când realitatea personală se simte atât de bine? La finalul acestui exercițiu de introspecție, Alessia, Daria, Diana, Isabel, Maria, Noemi și Roxana se pregătesc să joace un spectacol format mai mult din întrebări, decât din răspunsuri. Poate că singurul răspuns valabil rămâne doar teatrul în sine.

AICI
Constanța
Labirintul

de James Dasher

Regie & scenografie: Tiberiu Roșu
Coregrafie: Geta Ravdan Huncanu
Coloană sonoră: Tiberiu Roșu, după muzica lui John Paesano

Distribuție: Theo Coman (Thomas), Ioana Bărbulescu (Teresa), Marius Brașoveanu (Newt), Radu Cocoș (Alby/ Vince), Matei Gyulai (Gally), Lucian Dune (Minho), Mihai Dandeș (Chuck), Sebastian Antal (Ben), Arrari Dumitru (Jeff), Andrei Vintilă (Winston), Ioana Ursu (Ava Paige), Beyto Aslan Can Alex (Jonson), Petra Antohi (Brenda), Maria Macovei (Harriet), Miriem Bunea (Sonya), Amalia Grigore (Aris), Florina Croitoru (Joe), Măriuca Siminschi (Riley), Mayra Mustafa (Marcus), Ilinca Iancu (Mary), Erika Deleanu & Luiza Mircea (Fete de la bar)

Thomas se trezește într-o cușcă nemaiștiind nimic din trecutul său. Ajunge în Poiană, unde se aflau alți tineri. Toți trăiau într-un spațiu înconjurat de ziduri uriașe care se închid și se deschid la ore fixe, dincolo de care se află un labirint plin de pericole. Este vorba despre supraviețuire, despre depășirea temerilor și despre găsirea unor soluții miraculoase contracronometru în situații de criză. Doar persoanele extrem de puternice si echilibrate pot depăși astfel de provocări. Spectacolul este unul dinamic și include, în structura sa, elemente de teatru fizic și teatru de animație, bazându-se pe unitatea spiritului de echipă.

The Voice of Teenagers
Sibiu
gânduri de sfârșitul lumii

de Raluca Cîrciumaru

Regie: Mara Oprea
Asistent regie: Bogdan Tulbure
Scenografie: Clara Ștefana

Distribuție: Alisia Petrașcu, Denisa Ciuteanu, Hristo Gabriel Nicu, Laura Pavăl, Maria Cazacu, Natalia Damian, Silvia Ivan, Ștefania Gyrofi

La 14 ani, ai senzația că ești transparent. Sau invizibil. Sau că toată lumea îți poate auzi gândurile. La 15 ani, simți că vorbești o limbă pe care nimeni altcineva nu o înțelege. A fi „special” începe să însemne mai mult a fi „diferit” – și seamănă din ce în ce mai tare cu singurătatea și cu depărtarea de ceilalți. Adolescența este o perioadă cringe, confuză, comică și aparent nesfârșită. Ce nu știi la 16 sau 17 ani este că toți colegii – chiar și cei mai cool – trec prin asta. Într-un colaj de momente cheie, de la prima zi de liceu și balul bobocilor, până la festivitatea de absolvire și examenele de bacalaureat, trăirile și gândurile tipice vârstei sunt devoalate și verbalizate într-un fel de jurnal cu voce tare, pe scenă, care ne demonstrează că și cei mai mari bully, și cei mai populari colegi se confruntă cu aceleași temeri, anxietăți și nesiguranțe.

Prazul și necazul
Craiova
Nepoți, bunici și asociații

de Alex Gorghe

Regie și scenografie: Robert Kocsis
Asistent regie: Ioana Brumar
Coregrafie: Sabina Lazăr

Distribuție: Ana Maria Ciortan, Daria Cenușe, Daria Negrea, Iris Crăciunescu, Izabel Bulai, Maria Stroie, Rebeca Suinea, Melina Stancu

„Nepoți, bunici și asociații” este un spectacol despre bunici, despre noii bunici, despre noi devenind bunici, despre noi fiind bunici. E un spectacol despre frica de îmbătrânire, dar și despre dorința de îmbătrânire. E un spectacol despre memorie, despre pierderea amintirilor și fabricarea altora care să le țină locul celor dispărute.

Ad Hoc
Pitești
Profu’ de religie

de Mihaela Michailov

Regie: Andrei Barbu & Mihai Savu
Scenografie: Ana Lemnaru, Muza Marius Bălan
Coregrafie: Larisa Trăistaru, Visual Vlad Procovanu

Distribuție: Tania Ungureanu (Mara), Cristian Pîrvu (Profu’ de religie), Alexia Manea (Anca), Ayana Pulbere (Mama Marei), Ștefan-Vasile Halip (Bogdan), Dragoș Micu (Andrei), Ianis Manda (Vlad/ Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei), Alexandra Tomescu (Ioana), Elena Tocariuc (Diana), Delia Bălăuță (Alina), Alexandru Teodoreanu (Dirigintele), Daria Burcea (Profa’ de română), Denisa Diaconescu (Prezentator Știri), Oana Stroe (Prezentator Știri), Alesia Manafu (Narator), Daria Toma (Psiholoaga), cu prezența Ascetic Band (David Ivan, Alexandru Bucur, Vlad Tatu)

Un grup de liceeni încearcă să afle răspunsul la cea mai importantă întrebare: ce este adevărul? Spectacol abordează maniera în care adevărul poate fi interpretat și manipulat în diverse feluri, astfel încât sensul său devine relativ. Credința într-un adevăr unic se sparge în zeci de bucăți. La ora de religie, profesorul le cere elevilor să spună care este definiția adevărului. De aici pornește o adevărată dispută și controversă.

Artwork
Iași
Hai să jucăm șotron pe un teren minat

Scenariu: Diana Roman, după documentare, emisiuni, studii și statistici Salvați Copiii, mărturii, interviuri

Regie: Diana Roman

Distribuție: Emanuel Toma (Expertul în arme/ Criminalul de război/ Dictatorul/ Tatăl lui Vitali), Ioan Militaru (Soldatul/ Vitali), Ivona Isari (Propaganda/ Ada), Ioana Zaharia (Mama războiului/ Jamie/ Sergentul), Ștefania Blașcu (Copilul care vrea o armă/ Un băiețel ucrainean/ Copilul smuls de lângă familie/ Sărbătorita), Arin Donciu (Copilul ascuns în adăpost/ Procurorul/ Medicul), Maria Oglinzeanu (Visătorul 2/ Prezentatorul de știri/ Reporterul), Teona Mălaimare (Profesorul/ Avocatul apărării/ Revoluționarul/ Mama lui Vitali), Teodora Diaconu (Visătorul 1/ Judecătorul/ Filozoful/ Directoarea)

Câțiva copii se joacă de-a Războiul. Experții spun că armele airsoft „îi inițiază pe copii în lumea reală și îi trimite în aer liber”, acolo unde se desfășoară războiul. Un copil povestește cum se ascundea în pivniță în vara anului 1944. Un băiețel ucrainean scrie o scrisoare eroului lui preferat, soldatul de pe front. Imaginea unui copil mic făcând semnul de rămas bun în timp ce este deportat, sau cea a fraților separați de război, imaginea fiului trimis pe front la doar 18 ani, sunt toate povești reale, documentate. Dar noi doar ne jucăm de războiul, poveștile acelor copii care au trecut prin războaie adevărate trebuie să se facă auzite. Ascultați-le vocile!

TMF Junior
Brăila
Bună seara, domnule Wilde!

de Eugen Mirea

Regie & scenografie: Dragoș Ioniță
Coregrafie: Veve Dinulescu
Muzică: Henry Mălineanu
Costume: Lujo Haute Couture

Distribuție: Eduard Stan (Jack Worthing), Robert Ghețu (Algernon Moncrieff), Ioana Comșa (Lady Bracknell), Veve Dinulescu (Gwendolen Fairfax), Maia Caplea (Cecily Cardew), Cristina Vasiliu (Miss Prism), Raluca Luca (Oscar Wilde)

Un musical după „Importanța de a fi onest” de Oscar Wilde, „Bună seara, domnule Wilde!” vorbește despre aparențele înșelătoare ale unei societăți „perfecte”, matematice, stilate și elegante – societatea britanică. Totuși, în Anglia victoriană, cerul nu este chiar atât de senin precum am crede. Un alibi, o minciună nevinovată, transformă viețile a șase personaje într-o farsă ce ar fi de neconceput pentru un gentleman. „Este o eroare la mijloc” și, la urma urmei, „unde este baby?”.

Drama Club
Botoșani
Frecvența liberă

de Gianina Cărbunariu

Regie: Ella Nistor

Distribuție: Ionut Crețu (Mugur Călinescu), Pușcașu Călin (Șef securitate), Alex Matei Constantin (Șef adjunct securitate), Zamfir Bianca (Contabila), Coșman Ana Maria (Securist 1), Cîmpan Theodora (Securist 2), Carcea Ioana (Profesoara/ Cetățeană), Tanasă Francesca (Psiholog), Rotaru Elena (Profesoară), Andreescu Evelina (Maricica/ Femeia de serviciu), Crăciun Vlad (Portar/ Coleg), Gireadă Darius Sebastian (Cetățean/ coleg), Butnariu Mihnea (Instalator), Feru Albert (Mihai Călinescu), Cojocariu Maria (Rodica Uncescu)

Am pierdut semnalul, domnule! Raportez semnal pierdut! Pierdut precum suspectul nostru, dispărut fără urmă. În plus, raportez un necunoscut care încalcă cu nerușinare legile Partidului Comunist Român. Cine poate lupta de unul singur împotriva unui stat? „Frecvența Liberă” este un spectacol ce recompune destinul României în toată absurditatea sa, ilustrând ipostazele unui individ îndrăzneț care caută răspunsuri la întrebări interzise în acele vremuri. Acest individ descoperă un mozaic al sensibilității și al emoției firești, confruntându-se cu un sistem opresiv și rigid. Povestea sa este una de rezistență și de căutare a adevărului, punând în lumină dilemele morale și existențiale ale unei societăți aflate sub dictatură.